Preparing For My Second Presentation

Jarang-jarang bah aku tok molah presentation. Sejak ku kerja sitok rasanya baru sekali aku polah presentation tapi ya untuk staff kedirik jak. Nok kali tok aku kena molah presentation untuk orang luar (UMS students). Ya la palak ku rasa bengong jak, lack of confident bah kali aku tok. Dengan tajuk nok bombastic la juak, dah la ku rasa aku tok macam 'retired conservationist' dah. Setahun lebih dah ku tinggalkan bidang kesukaan ku tok and memilih untuk jadi 'kuli orang kampung'. He he he... Nok ney best gik? Duak2 keja tok pun ada thrillnya kedirik. Cabaran nang sik sama tapi tahap gaban sibuk nya nang lebih kurang jak.

Kenak ada gambar di sebelah ya? Sebab, aku mun dah stress molah keja mesti maok minum kopi. Seolah2 kopi ya booster kepada idea la konon. Tapi masalahnya, mala jak ku rasa dehidrated after ku minum kopi, mesti mok minum air kosong sekurang2nya secawan or dua cawan after ku minum kopi. Mok kasi neutral kandungan caffiene dalam badan lah kali tok... Mun sik nang rasa kering/dehidrat bah...

Bebalit ngan crita mok polah presentation tok. Adei esok agik ya. Nasib la ada bos and kawan2 nok merik komen and idea giney mok polah slides ku lebih menarik and info pun betul. Lak ku berik info salah, sian juak ngan nembiak ya suma. Biar ajar benda nok betul nak. Bah, rasanya ya jak la dolok. Ku nyambong keja gik lok. Mok ngechek and praktis pa mok di elaborate ku esok. Nasib juak present petang. Boleh la aku ilek2 isap gam lok pagi esok. Ha ha ha..

P.S: If we are not sure or having doubt with something especially in our job, don't be shy to ask for guidance. It is nothing to be ashamed of asking for help. In the process of learning, asking question and guidance is no harm. Be humble on the ground and don't think when you have experience on the task, you are good and great. Learning is a long process, and maybe it is in our whole life. Oh ya! Don't forget to drink a cup of coffee... (",)

Love,

Comments

  1. ilek2 jak rose...yg ptg konpiden mesti lebih...tringat time gik study dolok, mcm kagum jak mun ada pnceramah dr luar...(rasa dh tua eh, giliran kita plak jd pnceramah unt budak2...hehe)

    ReplyDelete
  2. ilek2 isap gam la aku tok esok... ha ha.. konpiden la kunun... menar juak kan, tp ku rasa macam aku agik student koh (memang pun student tua tok..sik pandey abis blaja).. okeh.. berkat sokongan, boleh la aku tok esok.. boleh kelentong.. ha ha ha

    ReplyDelete
  3. Malu bertanya sesat jalan... *sambil minum kopi*

    Kitak keja di Sabah ka Rose?

    ReplyDelete
  4. Aok bah.. mun malu nang pandey sesat.. he he...
    *sambil minum kopi jugak*...

    Yep, kamek keja di Sabah. In small town call Sipitang... two hours drive from KK..

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

MUST KNOW - Psyllium Husk

Wishing Myself a Happy Birthday!!!

I have a dream...